Ηλιοβασίλεμα στην Κουρούτα

 

 

Η Κουρούτα βρίσκεται σε μοναδική θέση στη Δυτική Πελοπόννησο.

Πιο συγκεκριμένα βρίσκεται σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Αμαλιάδας, είκοσι χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Πύργου και σαράντα χιλιόμετρα από την Αρχαία Ολυμπία. Είναι φημισμένος, παραλιακός, παραθεριστικός προορισμός.

Έχει τεράστια αμμώδη παραλία, οργανωμένη πλαζ, τεράστιο πεζόδρομο κατά μήκος της θάλασσας και δίπλα στα μαγαζιά με πανοραμική θέα στο ιόνιο πέλαγος, στο νησί της Ζακύνθου και ένα φοβερό ηλιοβασίλεμα.

 

 

 Πεζόδρομος στην Κουρούτα

 

 

Όλα τα παραλιακά μαγαζιά διαθέτουν δωρεάν ξαπλώστρες και σκιασμένους χώρους για μια ανάσα δροσιάς μετά το μπάνιο ή και μπάρες στην  άμμο για ποτά και καφέ.

Υπάρχουν επίσης οριοθετημένοι χώροι για διάφορα σπορ όπως beach volley, ρακέτες κ.λπ., ενώ για τους λάτρεις της ησυχίας και της απομόνωσης η τεράστια παραλία τους δίνει τη δυνατότητα να επιλέξουν ένα ήσυχο σημείο να απολαύσουν το μπάνιο και την ηρεμία τους.

Και επειδή η ασφάλεια προέχει κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν παρατηρητήρια με ναυαγοσώστες με οριοθετημένα για την κολύμβηση σημεία.

 

 

 

 

 

 

 

Παραλία Κουρούτας - δωρεάν ομπρέλες και ξαπλώστρες

 

 

 

 

Διαθέτει πολλούς χώρους αναψυχής, κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια και καφέ-μπαρ. Στην περιοχή υπάρχουν αρκετές μικρές ξενοδοχειακές μονάδες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, κάμπινγκ, mini-market καθώς και ποδηλατοδρόμοι που τη συνδέουν με το κοντινό μικρό λιμάνι Παλουκίου και την πόλη της Αμαλιάδας.

Εκεί βρίσκονται δυο campings και αρκετές ψαροταβέρνες.

Η διαμονή στην Κουρούτα αποτελεί μια πρόκληση που μένει σε όλους αξέχαστη.